En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. Amen.
( Mattheüs 28:20)

Zegen op zegen

Met de bovenstaande laatste zin van de Grote Opdracht mochten we ook vanuit onze Nederlandse zendende kerk (VEG Zaandam) op 25 juli bemoedigd worden. Ons vertrouwen is in God, en in gehoorzaamheid aan Zijn gebod om ‘heen te gaan, de volken te onderwijzen en te dopen in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest en te leren wat Hij ons geboden heeft’ (parafrase van Mattheüs 28:19) weten we dat Hij ook met ons, zelfs voor ons gaat. We zijn dankbaar voor deze mooie uitzenddienst, de gezellige aansluitende lunch en de vele kaarten, geschenken en wensen. Wat een zegen om zo rijkelijk omringd te zijn door broers en zussen in Christus en samen dit werk in Thailand voor onze Heer te mogen dragen.

Een week later, vlogen we richting Singapore naar het Internationaal kantoor van OMF. Voor Judah was het de eerste keer in een vliegtuig, Hannah was net 1 toen we op visiereis gingen, maar ze deden het super op deze 12 uur durende vlucht. Bidden jullie mee dat het aanstaande zaterdag ook zo mag gaan als we van hier naar Bangkok vliegen? Dat de kids het terug positief ervaren en dat onze bagage er ook weer allemaal mag zijn?

Jullie gingen toch naar Thailand?

Elke zendeling die met OMF start, begint met de Oriëntatie Cursus in Singapore. Het is heel fijn om deze tussenperiode te hebben voor we effectief in Thailand zijn, en ook al hebben we een druk schema, we proberen te genieten van deze schone multiculturele westers aanvoelende stad in Zuidoost Azië. Het is hier heet en vochtig, met veel onweer en regen wat resulteert in schitterende natuur. We delen hier een huis met 22 andere nieuwe zendelingen en 8 kinderen vanuit Nederland, USA, Canana, Japan, Indonesië, Singapore, Engeland en Hong Kong. Zij vertrekken, net als wij, over een paar dagen naar hun zendingsgebied vertrekken in Zuid Oost-Azië. Op het terrein staat ook het kantoor van OMF Internationaal. Hier werken ook nog eens 30 mensen uit heel veel verschillende landen.

Oriëntatie wat?

Maar wat doen we hier nu alle dagen? Elke ochtend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 16.20 uur is er een studieprogramma. Het eerste uur van de dag beginnen we met de gehele staf. Een uur van getuigenis, lofprijzing en gebed voor het zendingswerk in de verschillende landen in Oost-Azië. Bijzonder om al die getuigenissen te horen hoe God mensen roept om dit werk te gaan doen. Er gaan ook mensen werken in creatief toegankelijke landen, d.w.z. dat ze daar niet heen gaan als zendelingen, maar met een officiële andere taak. Evangelisatie is in die landen niet toegestaan. Daarom zullen we ook niet veel foto’s laten zien van onze periode hier.

Onderwerpen die aan bod kwamen, waren gezondheid, stress, integrale zending, de geestelijke wereld, werken in een intercultureel team, OMF, Daniël training (waarover we in de volgende nieuwsbrief meer zullen vertellen) en nog veel meer. Het is bijzonder om hier met elkaar over te leren, te praten en gedachten uit te wisselen. We hebben heel veel geleerd, niet in het minst over OMF internationaal. Het is een goede start geweest en we zien er naar uit om naar zaterdag naar Thailand te vertrekken. Van daaruit rijden we maandag door naar Lopburi, waar de taal- en cultuurschool van OMF is en waar we het eerste jaar zullen wonen. We kijken uiteraard benieuwd naar alle nieuwe dingen en mensen die de komende periode op ons pad komen.

Zegeningen in the move

We voelen ons zo gezegend dat God hier voorzien heeft in (re)connecten met oude en nieuwe vrienden. Zo is er een Nederlandse familie waar we veel tijd mee spenderen. Ze hebben 4 kinderen waarvan een meisje van Hannah’s leeftijd en een jongen van Judah’s leeftijd. Zo hebben de kinderen na hun eigen programma (tijdens onze lessen) ook nog Nederlandse vriendjes om mee te spelen. Ook hadden we een bemoedigend samenzijn van een voorganger van een ondersteunende kerk uit België die in Singapore op familiebezoek was.

Maar God zegent ons ook met een nieuw stel uit Singapore dat ook naar Lopburi gaat. Vorige zondag mochten we met hen naar de Thaise Santiphap kerk hier gaan, om samen met al hun zendelingen voor Thailand hun zegen en gebed ontvingen. Zoals zij ontroerd waren door onze bereidheid om naar hun thuisland te gaan, waren wij aangeraakt door hun gastvrijheid en bemoediging.

Double Trouble

Afscheid op school, in de kerk en in de buurt voor de kinderen van hun vrienden en juffen was zwaar. Het is verbazingwekkend hoe ze op zo een korte tijd ze in staat waren om goede vriendschappen te ontwikkelen. Mooi hoe God wist dat ze dit ook nodig hadden en hierin voorzag: in Nederland, in Singapore; en hopelijk ook straks in Thailand. Wilt u hiervoor mee bidden?

Ook al is het veel om te processen voor hun kleine brein, ze genieten hier met volle teugen van het kinderprogramme (Kidzone) en spelen met hun vrienden. En zo heerlijk omringd met nieuwe vrienden, mocht ook Hannah haar vijfde verjaardag vieren. Wat was ze fantastisch verwend!

Dank- en Gebedspunten

We prijzen de Heer

  • Voor de mooie dienst in VEG Zaandam.
  • Voor een goede aankomst in Singapore.
  • Voor het beter leren kennen van God en Zijn werk door OMF en zijn medewerkers tijdens het OC.
  • Voor een goede gezondheid van ons gezin.
  • Voor oude en nieuwe vriendschappen.

Wilt u bidden?

  • Voor een voorspoedige visa-aanvraag en goedkeuring. We starten met een toeristenvisum en het lijkt erop dat in augustus het visum van Jesse afgehaald kan worden. Daarna kunnen we de visa van Katrien en de kinderen aanvragen op basis van een spouse and dependency visa.
  • Voor een nieuwe voorzitter (NL) en praktische helpers (BE) voor het thuisfrontteam.
  • Voor meer individuele partners en kerken die met ons op weg willen gaan zodat we aan 100% begrotingsdekking kunnen geraken. Momenteel starten we met een voelbaar tekort (93%).
  • Voor een vlotte gang van (praktische) zaken bij de verhuis naar Thailand en het goed settelen in ons nieuwe huis in Lopburi. Dat we ook tijdens het eerste jaar van taal- en cultuurstudie getuige van onze grote God mogen zijn.
  • Voor aandacht voor God en elkaar in ons gezin, en voor ons huwelijk in deze best veeleisende tijd.

We zijn zo ontzettend dankbaar voor uw betrokkenheid en steun!

Hartelijk dank! Jesse en Katrien Hannah en JudahGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *