“Wie is Hij, deze Koning der ere? De HEERE van de legermachten, Hij is de Koning der ere. ” (Psalm 24:10)

Koning der Koningen

Vorige maand mochten we samen als gezin koningsdag vieren. Het was een gezellige dag vol Nederlandse traditie, ter ere van de vertegenwoordiging van ons huidige thuisland. En net rond die tijd openbaarde God Zijn majesteit aan ons door de begroting voor onze uitzending tot de nodige 90% te laten komen. Daardoor mochten we de week nadien van OMF BE en NL ons laatste groene licht ontvangen.

Here der Heerscharen

En vandaag kwam het nieuws waarvan we niet konden wachten om met jullie te delen: Het hoofdkantoor van OMF in Singapore heeft final clearance gegeven!!! Woohoo! Thailand, here we come!

Maar, er is toch zo veel te doen voor we daar aankomen. We hopen het weekend van 1 juli te vertrekken naar Singapore voor de Orientatie Conferentie van OMF waar alle nieuwe zendelingen starten. Na deze 4 weken durende training reizen we DV 29 juli door naar Thailand. Voor nu, veel geregel en gepak. En afscheid nemen, veel afscheid nemen. Wilt u daarom ook blijven bidden? Dit is enkel het begin! Prijs de Heer! (Scroll naar beneden voor dank- en gebedspunten; alvast bedankt!

Double Trouble

De kinderen waren heel enthousiast dat Annelieke op bezoek kwam. Annelieke is de TCK-coördinator van OMF en zij kwam met de kinderen spelletjes doen om hun vertrek emotioneel te begeleiden. We hadden samen een heel fijne middag!

Wat zijn TCK’s dan, vraagt u zich misschien af? TCK is de afkorting voor Third Culture Kids (Derde Cultuur Kinderen), kinderen die opgroeien in een andere cultuur dan de cultuur van hun afkomst of nationaliteit (NL/BE als eerste cultuur ), en ook in een andere omgeving leven gedurende een aanzienlijk deel van de ontwikkeling van hun kinderjaren (Thailand wordt hun tweede cultuur). Ze komen dus zowel in aanraking met culturele elementen van het nieuwe land, als met culturele elementen uit NL/BE. Omdat kinderen volop in ontwikkeling zijn, zullen ze proberen deze elementen te integreren. Op die manier ontstaat er een derde, nieuwe cultuur, die veel mooie dingen brengt, maar soms ook uitdagingen. Het is heel verrijkend voor de kinderen, maar het vergt soms extra aandacht, die we met veel liefde geven en zowel in NL/BE als Thailand ook van OMF mogen ontvangen.

We mochten natuurlijk deze laatste twee weken genieten van de meivakantie: Lekker spelen, thuis en op verplaatsing, en ook wat praktische voorbereidingen voor het vertrek. Zo kregen de kinderen al hun nieuwe brillen. Ze hebben steeds meer hun eigen idee over hoe die eruit dient te zien en mochten dan ook mee helpen kiezen. Hoe functioneel ook mooi kan zijn. 🙂

Voorstelling Alicia

Ze is er al een hele tijd, als mede-basis voor het Belgische ThuisFrontTeam, maar nu stelt ze zich aan jullie voor:

Hallo allemaal, Ik heet Alicia en ik heb sinds enige maanden de gebedscoördinatie voor België en daarbuiten overgenomen, als deel van het Belgische ThuisFrontTeam. Ik ben woonachtig in Brussel waar ik ook kerk ga. Ik heb een hart voor het evangelie en dan vooral voor kerkplanting, zo nam ik ook deel als startend lid van het planten van mijn huidige gemeente, Eglise Emmanuel Etterbeek. Ik werk als onderzoeker aan de ULB waar ik de geschiedenis van glas recepten in de vroege middeleeuwen help ontrafelen aan de hand van chemische analysen.

Wanneer ik niet werk of dien in de kerk kun je mij wellicht vinden in de keuken om één of andere maaltijd voor vrienden en familie te koken, lekker in de zetel met een boek of met wandelschoenen ergens in een bos.

Ik kijk ernaar uit velen onder jullie te verwelkomen op onze maandelijkse (online) gebedsbijeenkomsten, of bij andere praktische gelegenheden om de Roobols te dienen en zo het missie werk in Thailand te steunen.

Aanmelden/contact: alicia.vanhammeert@gmail.com

Van het ThuisFrontTeam

De eerste AchterBanDag is een feit!

Graag willen we u bedanken en samen uitkijken naar hoe God werkt in Thailand. Daarom ontmoeten we u graag op

zondag 21 mei aanstaande.

In een ontspannen sfeer hoort u de laatste updates voor vertrek, geniet u van koffie/thee met lekkere zelfgebakken taart (gratis), maakt u kennis met andere vrienden die betrokken zijn. We sluiten af met een barbecue (tegen kostprijs van 15 euro pp, komt u met een gezin van (meer dan) 4 personen, betaalt u 50 euro) op de gezellige binnenplaats. Neem gerust iemand mee. Kinderen zijn ook van harte welkom, voor hen zijn leuke spelletjes voorzien!

Aanmelden

(zowel voor taart en/of barbecue): roobols.tothailand@gmail.com

(tot en met 14 mei)

Locatie

Boerderij Molenaar (Engewormer 36 te Wormer)

Programma:

14.30 uur       Inloop
15.00 uur       Welkomstwoord, nadien start spelletjes
16.00 uur       Update Jesse en Katrien
16.55 uur       Slotwoord en aftrap barbecue

Uitnodiging uitzenddiensten

We willen, net zoals in Nederland, ook in Thailand werken in afhankelijkheid van de leiding van de Heilige Geest en van de onmisbare zegen van de Heer. We zijn dan ook heel dankbaar dat onze zendende kerken deze zegen aan ons gezin willen meegeven. Zien we u/jou dan ook?

Dank- en Gebedspunten

We prijzen de Heer

  • Voor het behalen van onze deadlines.
  • Voor het kennen van God en rust vinden bij Hem.
  • Voor een goede gezondheid van ons gezin.
  • Voor de gestage stijging van het dekkingspercentage van de begroting.

Wilt u bidden?

  • Voor een voorspoedige visa-aanvraag en goedkeuring.
  • Voor een nieuwe voorzitter (NL) en praktische helpers (BE) voor het thuisfrontteam.
  • Voor meer individuele partners en kerken die met ons op weg willen gaan zodat we aan 100% begrotingsdekking kunnen geraken.
  • Voor het praktisch voorbereiden van ons vertrek: dat alles vlot en voorspoedig mag verlopen.
  • Voor een mooie eerste Achterbandag.
  • Voor een goede (voorbereiding op) transitieperiode. Het afscheid nemen van familie en vrienden is stilaan begonnen. Bid aub voor rust, voor genieten, voor het goed begeleiden van de kids in het proces, voor uitkijken naar wat God doet en gaat doen. Bid ook voor onze families en vrienden, ook voor hen is dit een grote stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *