“God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt, maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe kracht. Als ik mijn hand in zijn hand leg, wijst Hij mij de weg, wijst Hij mij de weg. “ ( Opwekking 429 )

Goddelijke wegen

Degenen onder u die ons al in de kerk zagen om te vertellen, of tijdens een ander connect-moment, weten dat onderstaande Bijbelverzen onze drijfveer zijn voor onze missie in Thailand. De verzen vatten de essentie van de opdracht samen: We willen de Here loven en prijzen, we zien het liefst dat iedereen op de wereld Jezus mag aannemen als zijn Redder, die relatie met Hem aangaat, zodat iedereen voor Hem zal zingen. Daarom willen we over Hem vertellen, aan mensen die weinig tot geen kans hebben om het evangelie te horen. Juist omdat de Here zo groot is, en zo te prijzen is, willen we dit graag tot Zijn eer gaan doen. Opdat ons werk in Thailand, het zingen voor Hem mag weerspiegelen.

Hij wijst ons de weg

Verbaasd waren we toen we bij de VEG Zwijnaarde te gast waren in november 2022 en we van de kerkenraad deze mooie verzen meekregen op de binnenkant van de kaart. Jarenlang stond het in onze gebedsbrieven als gebedsverzoek: een co-zendende kerk in België. Een paar maanden geleden haalden we dat verzoek er maar af… we zagen het misschien niet meer gebeuren. Maar dit kleine grote gebaar gaf ons de moed om het toch maar te vragen: willen jullie biddend overwegen om onze co-zendende kerk te worden?

Afgelopen maand kregen we hierover positief bericht. Wat een zegen! Wat een fijn gevoel ook om in België een thuiskerk te hebben met mensen die voor ons bidden, voor ons zorgen en waar we, als we in Vlaanderen zijn, thuis mogen komen.

Op de voorkant van de kaart stond de foto (onder links) van een steiger, een stevige weg naar het onbekende land. Hij deed ons denken aan de foto (onder rechts) die we zelf in Thailand namen na onze roepingservaring. Alleen had God er deze keer Zijn stevig pad op bekend gemaakt. We mogen Zijn pad wandelen, en Hij is er altijd bij!

En nu denkt u, daar stopt het verhaal… Maar onze vrijmoedigheid om deze kerk aan te schrijven om over onze plannen te vertellen, kwam omdat Katrien haar zoektocht naar Jezus daar begon. Ze was katholiek opgevoed en toen ze rond haar 16e een traktaat van deze kerk kreeg met de woorden ‘Wil je echt weten wie Jezus is?’(vermoedelijk met een uitnodiging voor een alpha-cursus), ging ze ermee naar haar ouders. Ze kreeg geen toestemming om te gaan maar het was naar aanleiding van dit traktaat dat ze evangelische kerken begon te bezoeken toen ze begin de 20 was en reeds in Brugge woonde, waar ze later de Heer aanvaardde als haar Redder. Nu gebruikt God deze kerk opnieuw om ons vanuit België uit te zenden. Bid aub voor deze fijne kleine maar getrouwe groep christenen: voor wijsheid, voor bemoediging en vier samen met hen deze mooie ontwikkeling.

We hopen dat dit ook u mag bemoedigen, in uw lokaal of cross-cultureel zendingswerk! We zien niet altijd direct de resultaten, maar God is aan het werk. He is truly in control!

Samen onze blik op Thailand

God aan het werk in Nederland en België voor Zuid-Thailand

En vanuit deze kerk, mogen we nieuwe leden verwelkomen in het Belgische TFT! Eline en Nico Slok zijn respectievelijk 58 en 63 jaar en komen oorspronkelijk uit een gemeente in Veenendaal, Nederland. Daar vandaan worden zij gesteund door hun ‘thuisgemeente’. Ze zijn nu bijna 5 jaar voorgangersechtpaar in ‘De Bron’, maar hebben inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in diverse gemeenten in Nederland & Vlaanderen. Nico heeft een evangelische HBO/Universitaire Theologische Opleiding en Eline een Sociaal Pedagogische Opleiding. Zij heeft veel ervaring met mensen met een beperking, zoals mensen met autisme, blinden en doven.

Ze vertellen: “We willen contactpersonen zijn voor Jesse & Katrien in het TFT voor hun gemeenschap ‘De Bron’ en zo nodig voor Vlaanderen. Omdat wij zelf werkzaam zijn als zendelingen in België weten we uit ervaring hoe belangrijk het is om een basis te hebben in de ‘thuisgemeente’ omdat het zonder die basis een eenzame strijd is. Bovendien hebben we een ‘praktische kijk’ op wat er in bepaalde situaties nodig is. We weten hoe de liefde van God en de leiding van de Heilige Geest maakt dat Jezus gezien wordt door iedereen die we tegenkomen, ook als het soms moeilijk is bij een bediening in de zending. Bovendien was de nicht van Eline (Jolinda van Dorp) met haar man Arend meer dan 30 jaar zendeling in Thailand via OMF.

Onze 5 kinderen met hun partners en de 4 kleinkinderen wonen allemaal in Nederland. Daarom zijn we ook met enige regelmaat in Nederland te vinden voor familiebezoek. Dat zal bij Jesse en Katrien natuurlijk anders zijn vanwege de afstand. En juist daarin zal soms een bepaald ‘gemis’ door hen worden gevoeld. Maar juist dan is het erg belangrijk dat er relatie is met de mensen die voor hen bidden en om hen geven.”

Double Trouble

Zich even focussen, het lukt steeds beter voor onze spring-in-het-velds: Hannah houdt erg van werken met de kralenplank, memory spelen of even een uurtje te knutselen. Judah houdt vooral van knippen en een slakkenrace (bordspelletje) spelen. Maar het liefst zijn ze actief bezig: Bij voorkeur spelen ze buiten, weer of geen weer. Lekker goed aangekleed, laarzen aan en gaan! Gelukkig hebben we hier bij ons in de buurt ook op donderdag kleutergym, waar ze enorm van genieten. Lekker in de touwen hangen, klauteren, circuitjes afleggen en tot slot nog even tikkertje spelen. Even al de energie eruit! Kids en ouders blij 🙂

Pack Up & Go: Eén maand tot de deadline!

Tijdslijn Pack Up & Go!

De deadlines voor ons vertrek begin juli 2023, zijn eind april en dit komt snel dichterbij. Bidt u mee dat we, samen met onze achterban, dit doel DV mogen bereiken? Nadien zullen we vooral bezig zijn met ons ook praktisch voor te bereiden op de uitzending. Als we de deadlines halen, geven we u hiervan graag een overzicht.

Ons ThuisFrontTeam NL zoekt een voorzitter; BE zoekt praktische helpers in Vlaanderen!

Iets voor jou of vrijblijvend kennis maken?

Roobols.tothailand@gmail.com

Financiële update: In volle verwachting van God

Tegen eind april 2023 moet 90% van de begroting gedekt zijn om te kunnen vertrekken tegen begin juli 2023. We hebben dus nog 18% tekort om deze deadline te halen. We hebben het volste vertrouwen dat als God wil dat we deze deadline halen, Hij hier ook zal in voorzien.

Wilt u ook partner worden in dit verhaal en ons helpen het evangelie te delen in het Zuiden van Thailand? Onderaan onze email kan u de verschillende opties om bij te dragen vinden. Wist u trouwens dat 60 euro per maand al 1 volledige procent dekt?

Indien u de intentie hebt dit te gaan doen (of uw huidige steun te verhogen), is het belangrijk dit bij de penningmeester van het TFT (penningmeester@tftroobol.nl) aan te geven zodat dit kan meetellen in het percentage.

Alle gelden die binnenkomen, gaan rechtstreeks naar ons werk in Thailand.

Planning Partner Ontwikkeling

Voor de uitbreiding van onze achterban, kunt u hier de lopende en komende acties vinden:

Paasactie

Het TFT verkoopt in Nederland tot 17 maart lekkere chocolade eitjes. U kan nog steeds bestellen!

Leuke fietstocht

Op 1 april organiseert het TFT een leuke fiets(sponsor)tocht. Fietst u ook mee? Of komt u liever supporteren? Voor uitgebreide info kunt u op onderstaande ‘Fietst u mee?’-button klikken.


Fietst u mee?

De eerste AchterBanDag (ABD)

Het TFT is achter de schermen al druk bezig met het organiseren van een eerste achterbandag. Bidt u met hen mee voor de voorbereidingen?

Voortdurende mogelijkheden

We willen graag met u persoonlijk delen over hoe God aan het werk is in ons leven en onze plannen voor Thailand. Dit kan uiteraard online maar ook tijdens een bijpraatmoment met een lekker bakje koffie (of thee 🙂 )? Dat vinden wij heel gezellig en dat geeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.

We maken graag tijd voor u!

Dank- en Gebedspunten

We prijzen de Heer

  • Voor het kennen van God en rust vinden bij Hem.
  • Voor een goede gezondheid van ons gezin.
  • Voor een mooie paasactie en het vooruitzicht van een leuke fietssponsortocht.
  • Voor de VEG Zwijnaarde die onze co-zendende kerk is vanuit België.
  • Voor de gestage stijging van het dekkingspercentage van de begroting.

Wilt u bidden?

  • Voor een voorspoedige visa-aanvraag en goedkeuring.
  • Voor een nieuwe voorzitter (NL) en praktische helpers (BE) voor het thuisfrontteam.
  • Voor meer individuele partners en kerken die met ons op weg willen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *