” Niet door kracht noch door geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden, zegt de HEERE der heerscharen. ” (Zacharia 4:6 )

Wees stil en laat God

Ja, we hebben het punt bereikt: we voelen er ons helemaal klaar voor, klaar om te gaan, klaar om iets te gaan ‘doen’. Van onze roepingservaring tijdens onze reis naar Thailand in 2017, het zoeken naar Gods wil voor ons gezin hierbij, kandidaat zendeling worden bij OMF in 2018, met hen op visiereis gaan in 2019, beiden onze opleiding Interculturele en Bijbelstudies afronden door twee jaar aan All Nations Christian College te studeren in 2020-2022, het verder uitbouwen van onze achterban sedert ons afstuderen, voelen we dat God onze harten beweegt, ons mentaal echt klaarmaakt om te gaan. We spreken nog steeds veel vrienden, en hebben uitermate genoten van een heel geslaagde Onderweg naar Thailand-avond waarbij we meer over Gods werk in Thailand mochten vertellen. Maar ook is de eerste doos voor Thailand ingepakt (met wat Sint-cadeautjes voor de kinderen en wat Kerstspullen die ons dierbaar zijn), en de praktische kant van vertrekken, wordt steeds concreter. En tijdens dit proces, voelen we dat God zegt: ‘Jullie hebben de laatste maanden hard gewerkt aan die achterban, wees nu maar stil, en verwacht het van mij. Laat Mijn Geest het werk doen van wat je de laatste jaren gezaaid hebt.’ Net zoals we in de natuur momenteel het ontluiken van de lente mogen zien na een winterperiode van rust, mogen we Gods werk zien vrucht dragen door het groeien van onze achterban.

Het penningske van de weduwe

Op 28 januari hadden we een Meet, Greet & Eat in onze thuisgemeente in Zaandam. We mogen terugkijken op een gezegende avond met heerlijk eten, waar we mochten delen over hoe God aan het werk is in Thailand, ons roept om daarbij te helpen en onze response daarop. Er werd gelachen en gebeden, alles tot eer van God. Ook gebeurde er iets bijzonders tijdens de avond. De dochter van Chef Onderweg, die de catering verzorgde, kwam naar ons toe en gaf ons vijf euro. Dit meisje van twaalf had het geld verdiend. Ze besloot het niet aan iets te leuk te besteden, maar wilde ons werk ermee helpen.

Wij moesten denken aan het penningske van de weduwe (Markus 12:41-43). Zo veel mensen geven uit hun overvloed, maar dit meisje gaf, net als de weduwe, alles wat ze had. We zijn er dankbaar voor, zoals we dankbaar zijn voor alle giften, groot en klein, waardoor wij in Thailand weer anderen zullen kunnen helpen.

Een blik op Thailand

God aan het werk in Zuid-Thailand

Deze keer deelt Lee-anne Hill (in het blauwe shirt in de foto) over één van de manieren waarop het OMF-team in Zuid-Thailand in contact komt met jonge mensen daar. Door middel van Avonturenkampen met buitenactiviteiten bereiken ze de de lokale jeugd. Zowel tijdens de groepsessies als tijdens het samen sporten, rotsklimmen, abseilen en kajakken wordt het evangelie gedeeld.

Nadat Lee-anne twee jongeren die ze reeds kende, had uitgenodigd, voor dit Avonturenkamp in oktober, waren er in totaal vier jongeren vanuit haar buurt aanwezig. Na het kamp bezocht ze deze jongeren om te zien of ze misschien geïnteresseerd waren in het bijwonen van een jeugdgroep. Ze leken enthousiast waardoor ze in november met de groep begon, die momenteel bestaat uit drie oud-kampeerders en twee uit de buurt die al kwamen. Twee van deze jongeren komen uit christelijke gezinnen en anderen hebben christelijke familieleden.

Momenteel werken ze via de jeugdalfa cursus en de jeugd blijft regelmatig aanwezig. Prijs de Heer! Ze kijken allemaal uit naar het volgende kamp en kennen vrienden die ook willen komen.

Bid alsjeblieft dat God hun blijvende zegen geeft op dit mooie werk. Bid dat deze jongeren mogen groeien in geloof en kennis in de Here en dat ze gered mogen worden. Bid ook dat nieuwe jongeren mogen toegevoegd worden. Bid aub ook voor Lee-anne: voor wijsheid, dat ze de groep op gepast wijze kan leiden, voor liefde voor deze mooie groep mensen.

Double Trouble

Sedert de Kerstvakantie is Hannah op dinsdag vrij van school. De klas werd te groot en deze maatregel werd van school voorgesteld om de kwaliteit van onderwijs te blijven waarborgen. We wisten niet goed hoe Hannah zou reageren op de verandering van weekstructuur maar tot nu toe geniet ze van het extra dagje vrij, vraagt ze gewoon om lekker te spelen thuis met Judah, om vooral niets in te plannen. Het is een wijze les die we van onze kinderen mogen leren: Even wat rust na een vaak druk weekend en school op maandag want dinsdag is vanaf nu bijkomdag!

We hebben beslist om het eerste jaar de kinderen thuisonderwijs te gaan geven, in combinatie met de opvang op de taalschool. Deze omschakeling wordt vast pittig genoeg voor hen. Bidt u alvast voor een goede overgangsfase? Voor de jaren erna, gaat onze voorkeur blijvend uit naar de ondersteuning van een leerkracht. Is dit iets waar u (of iemand van uw netwerk) wil over bidden?

Pack Up & Go: Twee maanden tot de deadline!

Tijdslijn Pack Up & Go!

De deadlines voor ons vertrek begin juli 2023, zijn eind april en dit komt snel dichterbij. Bidt u mee dat we, samen met onze achterban, dit doel DV mogen bereiken?

Ons ThuisFrontTeam NL zoekt een voorzitter!

Iets voor jou of vrijblijvend kennis maken?

Roobols.tothailand@gmail.com

Financiële update: In volle verwachting van God

Ondertussen is er 61% van onze begroting toegezegd. Dit is inclusief 831 euro die de Onderweg naar Thailand-avond opbracht. Tegen eind april 2023 moet 90% gedekt zijn om te kunnen vertrekken tegen begin juli 2023.

Wilt u ook partner worden in dit verhaal en ons helpen het evangelie te delen in het Zuiden van Thailand? Onderaan onze email kan u de verschillende opties om bij te dragen vinden.

Indien u de intentie hebt dit te gaan doen (of uw huidige steun te verhogen), is het belangrijk dit bij de penningmeester van het TFT (penningmeester@tftroobol.nl) aan te geven zodat dit kan meetellen in het percentage.

Alle gelden die nu binnenkomen, gaan ook rechtstreeks naar ons werk in Thailand.

Planning Partner Ontwikkeling

Voor de uitbreiding van onze achterban, kunt u hier de lopende en komende acties vinden:

Paasactie

Het TFT verkoopt in Nederland tot 17 maart lekkere chocolade eitjes. Van harte aanbevolen!

Leuke fietstocht

Op 1 april organiseert het TFT een leuke fiets(sponsor)tocht. Houdt u ook die datum vrij?

Meer info komt er binnenkort aan!

Voortdurende mogelijkheden

Kerkbezoeken

Op zondag bezoeken we graag uw kerk om te delen over zending en onze plannen. Er staan nog wat kerken gepland maar we hebben ook nog aardig wat plaatsjes vrij. Aarzel niet om ons hiervoor te vragen; wist u dat Jesse ook de woordverkonding wil verzorgen als we te gast zijn, indien u dat wenst.

Koffie, koffie en meer koffie

We willen graag met u persoonlijk delen over hoe God aan het werk is in ons leven en onze plannen voor Thailand. Tijdens een bijpraatmoment met een lekker bakje koffie (of thee 🙂 )? Dat vinden wij heel gezellig en dat geeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.

We maken graag tijd voor u!

Jesse +31 6 13 00 62 39

Katrien +31 6 29 87 72 19

Dank- en Gebedspunten

We prijzen de Heer

  • Voor het kennen van God en rust vinden bij Hem.
  • Voor een goede gezondheid van ons gezin.
  • Voor een geslaagde Onderweg naar Thailand-avond.
  • Voor de nieuwe dinsdag = bijkomdag voor de kinderen.
  • Voor de gestage stijging van het dekkingspercentage van de begroting.

Wilt u bidden?

  • Voor een voorspoedige visa-aanvraag en goedkeuring.
  • Voor een nieuwe voorzitter voor het thuisfrontteam.
  • Voor meer individuele partners en kerken die met ons op weg willen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *