Al zal de vijgenboom niet bloeien,
al zal de wijnstok niets voortbrengen,
al zal de oogst van de olijfboom tegenvallen,
al zal er geen koren op de akkers staan,
al zal er geen schaap meer in de kooien zijn
en geen rund meer binnen de omheining –
toch zal ik juichen voor de HEER,
jubelen voor de God die mij redt.
(Habakuk 3:17-18)

Dit nieuwe jaar mocht voor ons starten met een weekend met kandidaat zendelingen van OMF. Het was een tijd van bezinning, reflectie, gezellig bijpraten rond het thema ‘aanbidding’.

Hoe nu verder?

Bovenstaande vraag krijgen we de laatste dagen meer dan anders. Het antwoord op deze vraag, is reëler dan ooit. Want ook in moeilijke, zelfs in Corona-tijden, is God nabij. Sterker nog: Zijn plan voor de toekomst, is nog steeds hetzelfde. God wil nog steeds dat anderen het Evangelie horen, en Hij wil nog steeds dat gelovigen hem gehoorzamen en dit gaan vertellen.

Zo staan wij ook klaar om onze plannen voort te zetten. We zijn ondertussen ingeschreven voor 2 jaar Bijbelschool, namelijk All Nations. In die termijn hopen we allebei onze bachelor in Bijbel- en Interculturele Studies te behalen. Hierbij zal Katrien deeltijds studeren en Jesse voltijds omdat we het van groot belang hechten goed voorbereid te zijn, zeker als je in kerkplanting wil gaan dienen. Deo Volente starten we in september 2020.

Een groot deel van onze tijd is dan momenteel ook gevuld met praktische voorbereidingen: het maken van persoonlijke veerkrachtsassessments, plannen maken voor ons huis, het zoeken van een goede gastouder voor de kinderen en proberen onze studies af te ronden.
Ook maken we kennis met het bestuur van OMF België en Nederland, hebben we opbouwende gesprekken met andere zendelingen, en proberen we zoveel mogelijk mensen rondom ons te mobiliseren.

Want het werk is niet aan ons alleen, wij gaan enkel fysiek naar Zuid-Thailand. Onze zending is enkel effectief als velen bidden, als velen werken, als velen de geestelijke nood in Zuid-Thailand mogen zien en er hun persoonlijke missie van mogen maken, samen met ons!

Onze opdracht

Maak kennis met Dolf (88) en Dorothy (73), onze overburen.
Dorothy vertelt:

“Als christen, is het voor mij bemoedigend te weten, dat ik niet de enige getuige ben voor mijn nieuwe echtgenoot Dolf. Hij was ontroerd door de liefde en zorg die Jesse en Katrien boden toen Lies, zijn vrouw, na 59 jaar huwelijk overleed. Dit zorgt ervoor dat hij een open houding heeft om het bestaan van God en de ware betekenis van genade te bespreken.

Dat is waarom ik geloof dat de mensen in Zuid-Thailand zendelingen als Jesse en Katrien
nodig hebben: ze stellen zich beschikbaar om te gaan, om liefde in de praktijk te brengen en het Evangelie te delen, zonder op te houden.


Bent u ook klaar om hen te ondersteunen?”

Want dat willen we ook in Zuid-Thailand gaan doen: het Evangelie beschikbaar
stellen en vertellen aan éénieder die het horen wil. Een getuige zijn van Jezus’
liefde en genade, in woord en daad.

Hoe kunt u ons helpen?

Gebed

  • We danken voor bemoediging, mogelijkheden en een God die rust geeft.
  • We vragen gebed: voor genezing van zieken, voor bescherming van onze
    medemensen, voor het Woord dat in daad mag omgezet worden, voor
    ons gezin, onze bediening en onze voorziening.
  • Deel uitmaken van onze gebedsgroep? Vraag er ons meer over!

Thuisfrontteam

Ons thuisfrontteam krijgt steeds meer vorm! Graag stellen Angelique en Renate zich aan u voor.

Angelique – secretaris

Hallo, ik ben Angelique Lagcher. Ik ben getrouwd met Harry en samen hebben wij 2 zonen,

Jelmer (23 jaar) en Elric (20 jaar). Wij wonen in Krommenie en hebben Jesse en Katrien leren kennen in onze kerk, de V.E.G. in Zaandam, ook wel de Paaskerk genoemd. Naast andere dingen, zoals de Alpha Cursus, doe ik samen met Jesse en Katrien kinderwerk in de kerk en Harry is diaken-secretaris van de V.E G. Zaandam. Naast dit werk in de kerk, doe ik ook vrijwilligerswerk voor de Stichting Europa Kinderhulp, waarvoor ik regionaal coördinator ben. Europa Kinderhulp verzorgt (sinds 1961) vakanties voor kinderen, die dat nodig hebben, uit Nederland en omliggende Europese landen, bij vakantieouders thuis.

Samen bouwen aan het Koninkrijk van God, is een prachtige opdracht voor ons allemaal. Iedereen kan daar op zijn eigen manier aan werken, gelijk de gaven die hij/zij van God heeft ontvangen. We zijn immers allemaal gelijkwaardige delen van hetzelfde lichaam en zijn allemaal geroepen om Zijn Woord uit te dragen en te bouwen aan Gods Koninkrijk, of dit nu vanuit het binnen- of buitenland is. Vandaar dat ik het een voorrecht vind om Jesse en Katrien en hun kinderen, Hannah en Judah, mag blijven volgen en steunen op hun zendingsavontuur. Ik ga een ‘kijkje in de keuken’ krijgen, terwijl ik hen tevens mag helpen en ondersteunen bij hun uitzending in de rol van secretaris van het Thuisfrontteam.

Renate – TCK-verantwoordelijke

Hoi! Mijn naam is Renate Heeringa- de Feber. Getrouwd met Hans. Samen hebben we twee kinderen: Thijs (7jaar) en Yenthe (5jaar). Afgelopen oktober zijn wij naar Drenthe verhuisd, maar wij kennen Jesse en Katrien nog van de tijd dat wij in Wormer woonde. Wij gingen toen naar de V.E.G Zaandam, Hans is daar ouderling geweest en ik heb mij een aantal jaar ingezet voor het kinderwerk.

Naast echtgenote en moeder ben ik Pedagoog. Ik vind het een eer dat Jesse en Katrien gevraagd hebben of ik TCK-verantwoordelijke wil zijn. Ik vind het een uitdaging om Hannah, Judah en hun papa en mama extra aandacht en begeleiding te mogen geven tijdens hun zendingsavontuur, maar ook in de voorbereiding daarnaartoe. Mijn kennis en ervaring als pedagoog zal ik daarbij zeker kunnen gebruiken, maar bovenal wil ik voor ogen houden welke bijzondere plek kinderen mogen hebben bij God hun Vader.

We zoeken nog steeds mensen om ons thuisfrontteam compleet te maken. Interesse? Kijk op onze website of spreek ons aan, we vertellen u er graag meer over.

Financieel bijdragen

Tijdens deze periode (van voorbereiding) op de Bijbelschool en op zending in Thailand, zullen we volledig afhankelijk zijn van giften. We vertrouwen erop dat God voorziet zodat ook de bevolking in Zuid-Thailand het evangelie kan horen.

Momenteel zijn de fondsen voor 3% gedekt voor jaar 1 op All Nations.

Een eenmalige of maandelijkse bijdrage kan u overmaken op het rekeningnummer van OMF: NL53 ABNA 0513 3911 18 op naam van Stichting OMF met de vermelding ‘gift’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *