“Loof de HEERE, roep Zijn Naam aan, ” (Psalm 105:1)

Alsof het gisteren was

Het lijkt als gisteren, onze eerste dag op All Nations Christian College. Deze twee jaar zijn voorbij gevlogen! We hebben veel geleerd, zowel academisch als praktisch. Het waren pittige maar mooie jaren. We beseffen dat we in Nederland en België nog een heleboel dingen moeten regelen, maar we voelen ook dat het tijd wordt om ons echt mentaal te gaan voorbereiden op ons vertrek en werk in Thailand. Eerst nog wat afstudeerfestiviteiten voor we daar lekker kunnen invliegen!

Heel serieuze dingen Een blik op Thailand

Onze hoofdbezigheid was natuurlijk studeren. Vandaar dat we u, voor de laatste keer, een overzicht willen geven van de door ons gevolgde vakken sedert april:

Jesse

Hebreeuws

Bij het vak Hebreeuws bestuderen we de taal waarin het Oude Testament grotendeels geschreven is. Door het leren van woordenschat en het bestuderen van de grammatica wordt het mogelijk om de Bijbel in één van zijn grondtalen te bestuderen en meer inzicht te verkrijgen in de betekenis en achtergrond van het Oude Testament.

Kunst, Cultuur en Identiteit

Dit vak gaat om het ontdekken en identificeren van manieren waarop culturele identiteit wordt uitgedrukt in artistieke communicatie. Er wordt gekeken naar het zoeken naar mogelijkheden om dit in de praktijk te brengen in een cross-culturele zendingscontext.

BA thesis

Jesse deed onderzoek naar in hoeverre het verdienen van positieve karma en het lijden moeten worden besproken tijdens het discipelen van nieuwe Christenen. Deze kwesties spelen een grote rol van betekenis binnen het Boeddhisme, en Thai zijn doordrongen van de betekenis van deze dingen. Het lijden moet worden vermeden door het verdienen van ‘merit’, zodat het (toekomstig) leven beter wordt. In hoeverre worden nieuwe Christenen gelimiteerd in hun groei door deze zaken? En hoe moeten ze worden uitgelegd en benaderd in het discipelen en evangeliseren onder Thai? ” An exploration of ‘merit-making’ and ‘suffering’ as obstacles to disciple-making in a Thai Buddhist context” (Een verkenning van ‘verdienste maken’ en ‘lijden’ als obstakels voor het maken van discipelen in een Thais-boeddhistische context”) is op verzoek te lezen 🙂

Katrien

Missie Reflectie en Integratie/3

In dit vak ligt de focus op het verder ontwikkelen van reflectieve en onderzoeksvaardigheden.

Intensive ‘Multiculturele aanbidding’

Deze intensieve cursus focust op het ontwikkelen van multiculturele vormen van aanbidding en liturgie. De cursus bood zowel theoretische als praktische kansen om liturgie en aanbidding vanuit een breed scala aan culturele achtergronden te verkennen, en te onderzoeken hoe lokale kunstvormen kunnen worden gebruikt om liturgie en aanbidding voor multiculturele instellingen en kerken vorm te geven.

MA thesis

Katrien mocht een praktisch gebaseerd onderzoek doen in Potters Bar Baptist Church met de titel: ‘ Come to the table: A series of training workshops to enable Potters Bar Baptist Church to explore hospitality as part of their mission strategy ’ (‘Kom aan tafel: Een serie van training seminars om Potters Bar Baptist Church toe te rusten om gastvrijheid te ontdekken als deel van hun zendingsstrategie’). Bid aub voor de laatste loodjes; de thesis moet 31 juli binnen.

Double Trouble

‘Ben je blij dat je terug thuis bent?’

Ook de kinderen bereiden zich stillaan voor op terug naar Nederland gaan. Hannah was net 2 en Judah nog niet eens 1 toen we in Engeland aankwamen om te studeren. Dat betekent, dat vooral voor Judah, Engeland gewoon thuis is en naar België of Nederland gaan best vreemd is. Allemaal nieuwe mensen die jou kennen maar ze zelf misschien niet meer zo goed kunnen plaatsen. Veel nieuwe plaatsen, nieuwe kerken, maar gelukkig ook nieuwe vriendjes en nieuwe speeltuintjes en familie om terug zien!

Een beetje opruimen

‘Gaat dit mee naar Nederland of is dit voor andere kindjes?’

Stilaan moeten Hannah en Judah ook hun spullen uitzoeken. Niet al hun speelgoed kan terug mee, maar daar kunnen we andere kinderen, die blijven of in september toekomen, ook heel blij mee maken. Maar wat doen we met de tekeningen die aan de muur hangen? Wat is het ook als ouders soms moeilijk om die knutsels en tekeningen achter te laten. Ze kiezen er mooi wat uit voor in de herinneringendoos, en van andere nemen we foto’s zodat we telkens naar de foto’s terug kunnen kijken als ze dat willen. De grote favoriet is deze tekening die ze samen maakten met de andere kinderen die hier op campus leven, tijdens een gezamenlijk gebedsmoment. Hij heeft de hele tijd in onze woonkamer gehangen. Links ziet u Hannah, rechts Judah (jaja, met wat verbeelding). Telkens als ze voor elkaar gebeden hadden, konden ze iets bij het getekende kind zetten. Een mooi gebaar, een mooie herinnering om te koesteren.

God is overal bij me

‘Ook in het nummer 7 huis!’

Onlangs lazen we een mooi boek, speciaal voor Third Culture Kids, dat helpt om met de kinderen daarover te praten. We mochten samen leren dat God overal bij ons is, waar we ook wonen, God houdt overal van ons, in elk huis waar we wonen. Toen we Hannah vroegen of ze hier een huis had, zei ze: “Ja, hier, in het nummer 1 huis!” Maar toen we vroegen of ze nog ergens thuis was, zei ze: “Zeker, in ons nummer 7 huis in Nederland!”. Ze benoemde telkens de huisnummers om onderscheid te maken tussen de verschillende huizen. Hoe mooi is het om onze kinderen te zien groeien in en met de Heer en te zien dat Hij hun Trooster is. Net als wij, mogen ze leren: ‘De HEERE is allen nabij die Hem aanroepen, allen die Hem in waarheid aanroepen.'(Psalm 145:18)

Indien u ons praktisch wil helpen de kinderen voor te bereiden, is dit onze boekenwensenlijst: https://www.lijstje.nl/roobolstothailand (paswoord 68).

Uitnodiging

Vanaf eind juli gaan we richting Vlaanderen om familie en vrienden te zien. Ook mogen we telkens op zondag in een andere kerk onze visie voor Thailand delen. Afsluitend hopen we daar enkele dagen vakantie te hebben. Op 22 augustus komen we terug aan in Zaandam. We willen dan graag met u delen over hoe God aan het werk is in ons leven en onze plannen voor Thailand. Dit kan tijdens een kerkdienst, maar ook tijdens de vrouwen/mannen/jeugdactiviteiten. Er is zelfs een aangepaste kinderversie!

We maken graag tijd voor u!

Wil jij ook praktisch vanuit NL of BE meewerken aan zending?

Neem contact met ons op!

Jesse en Katrien: Roobols.tothailand@gmail.com

Goed nieuws!

Alweer een stap dichterbij uitzending naar Thailand! We hebben de kaap van 30 % van de begroting behaald! Heel mooi om te zien hoe God dit werk in Thailand zegent, en dat we alles van Hem mogen blijven verwachten.

Taartdiagram buget

Dank- en Gebedspunten

We prijzen de Heer

  • Voor een mooie en leerrijke derde schooltermijn.
  • Voor een goede gezondheid van ons gezin.
  • Voor een job voor Jesse en een huis voor volgend jaar.

Wilt u bidden?

  • Voor een goede transitie naar België en Nederland, zowel voor de ouders als voor de kinderen 🙂
  • Voor nieuwe mensen die praktisch willen meehelpen en deel willen uitmaken van het thuisfrontteam.
  • Voor meer individuele partners en kerken die met ons op weg willen gaan.

We zijn zo ontzettend dankbaar dat u ons met gebed of met financiële middelen ondersteunt! Hartelijk dank! Jesse en Katrien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *