Deze nieuwsbrief

Een nieuwe nieuwsbrief! Lezen wat we deze zomer deden? Waar we nu zijn of wat we binnenkort gaan doen? Of u kijkt uit naar een update over Hannah en Judah? U bent op de juiste plaats!

“Leid mij in Uw waarheid en leer mij, ” (Psalm 25:5)

Successen vieren en afscheid nemen

Onze tijd op de Bijbelschool zit erop! Jesse mocht afstuderen en heeft nu een Bachelor Interculturele en Bijbelstudies! Feest!!! Ook Katrien heeft alles afgerond en verwacht in januari hiervan resultaat. Zij behaalt hopelijk haar Master Multiculturele Kerk in de Praktijk.

Missie geslaagd!

We waren gewaarschuwd: Afscheid nemen hoort bij het zendelingsleven. En deze zomer mochten we van veel mensen en dingen afscheid nemen: van de medestudenten en docenten op All Nations Christian College, van de vriendjes bij gastouder auntie Louise, van ons huis, van onze tuin en de mooie groene omgeving, van onze favoriete speeltuintjes en van onze UK thuiskerk Potters Bar Baptist Church (zie foto’s onder). We mochten samen onze zegeningen tellen en ervaren hoe God trouw is als we met Hem wandelen. We zijn zo blij en dankbaar met de nieuwe vrienden voor het leven!

Een blik op Thailand

God aan het werk in Zuid-Thailand

Nu we klaar zijn op school, willen we graag wat meer verhalen vanuit het OMF-team in het Zuiden van Thailand met jullie gaan delen. Zo willen we jullie getuigenissen, zegeningen en gebedsverzoeken brengen vanaf het veld. Het Zuid-Thailand team werkt in de provincie Nakhon Si Thammarat en bestaat uit enkele gezinnen en singles die verspreid over de provincie wonen en werken. De familie Chang heeft een bediening onder de studenten van de Walailak Universteit. Ze zijn de Heer dankbaar voor de nieuwe opstart van hun wekelijkse groeigroep samenkomsten in hun huis. Bid aub dat God blijft werken door deze studentenbediening in het Zuiden van Thailand.

Goede voorbereiding is het halve werk

We zijn al een tijdje onderweg naar Thailand en vinden goede voorbereiding daarbij belangrijk. We ervaren dat het een tijd is van persoonlijke groei: in vertrouwen in God, in onze kinderen helpen met transitie, in preken (Jesse) en in meer thuistijd met de kinderen (Katrien). De komende tien maanden zal dan ook in teken staan van nog meer voorbereiding 🙂 en uitbreiding van onze achterban.

Bedankt!

Zoals jullie weten, hebben we net twee jaar Bijbelschool achter de rug. Dit hadden we nooit zonder jullie steun kunnen doen! We voelen ons gedragen in gebed en zien de praktische uitwerking ervan in de financiële voorziening.

Schooljaar 1 hebben we ons schoolgeld (blauw) uit giften kunnen betalen, schooljaar 2 was dat het schoolgeld plus de huur van ons huis (blauw plus geel). De rest vulden we aan met ons spaargeld. We zijn God en u hier heel dankbaar voor! U draagt hierdoor bij aan het verhogen van onze effectiviteit op het zendingsveld en bent niet alleen een zegen voor ons maar ook voor de bevolking van Zuid-Thailand.

What’s next?

Op 29 juli vertrokken we van de Bijbelschool richting België. De eerste week bij vrienden in Brugge, en dan tot 21 augustus als huisoppas in Turnhout. In deze periode, mochten we vier kerken bezoeken en kregen we veel vrienden op bezoek. We genoten van deze tijd van (re)connecten en het delen van onze plannen. Jesse was deze hele periode aan het werk maar het laatste week een weekje gezinstijd. We zijn nu in Zaandam (NL), waar we tot onze uitzending kunnen wonen. Het zal onze uitvalsbasis zijn voor deze laatste tijd van voorbereiding op uitzending en verdere opbouw van onze achterban.

Financiële update

Ondertussen is er 38% van onze begroting toegezegd. Heel mooi om te zien hoe God dit werk in Thailand zegent, en dat we alles van Hem mogen blijven verwachten. Tegen eind april 2023 moet 90% gedekt zijn om te kunnen vertrekken tegen eind juli 2023.

Wil u ook partner worden in dit verhaal en ons helpen het evangelie te delen in het Zuiden van Thailand? Maandelijks hebben we daarvoor zo’n 5900 euro nodig. Als 179 personen of gezinnen elke maand 33 euro geven, kunnen we dit al bereiken. Onderaan onze email kan u de verschillende opties om bij te dragen vinden.

Double Trouble

De kinderen genieten van het spelen met hun vriendjes in België en Nederland. Ook kijken ze uit naar het maken van nieuwe vriendjes op school. Zag u deze post op sociale media voorbij komen?

Een meester of juf?

Hannah gaat vanaf volgende week in Zaandam naar school; daar zal ze twee juffen hebben. Judah gaat twee halve dagen peuterspelen, en heeft ook twee juffen dit jaar. We krijgen van veel mensen de vraag hoe we dat gaan doen met onderwijs van de kinderen in Thailand. Voor het eerste jaar taal- en cultuurstudie zoeken we momenteel een leerkracht om het onderwijs van de kinderen op zich te nemen zodat onze focus op de studie kan liggen en onze tijd met de kinderen ook echt gezinstijd mag zijn. Voelt u zich aangesproken? Of kent u iemand die wel zin heeft in een avontuur? Deel aub deze vraag en vraag vrijblijvend meer info via roobols.tothailand@gmail.com

Uitnodiging

We willen graag met u persoonlijk delen over hoe God aan het werk is in ons leven en onze plannen voor Thailand. Dit kan tijdens een kerkdienst, maar ook tijdens de vrouwen/mannen/jeugdactiviteiten. Er is zelfs een aangepaste kinderversie!

We maken graag tijd voor u!

Wil jij ook praktisch vanuit NL of BE meewerken aan zending?

Neem contact met ons op!

Jesse en Katrien: Roobols.tothailand@gmail.com

Dank- en Gebedspunten

We prijzen de Heer

  • Voor een goede afsluiting van onze twee jaar studie aan All Nations Christian College.
  • Voor een goede gezondheid van ons gezin.
  • Voor een voorzienende God: Jesse heeft een job en we hebben een huis voor volgend jaar. Het dekkingspercentage van onze begroting voor Thailand stijgt gestaag.

Wilt u bidden?

  • Voor een goede transitie naar leven in Nederland en naar school gaan voor de kindjes.
  • Voor nieuwe mensen die praktisch willen meehelpen en deel willen uitmaken van het thuisfrontteam.
  • Voor meer individuele partners en kerken die met ons op weg willen gaan.

We zijn zo ontzettend dankbaar dat u ons met gebed of met financiële middelen ondersteunt! Hartelijk dank! Jesse en Katrien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *