“Voor alles is er een vastgestelde tijd,
en er is een tijd voor elk voornemen onder de hemel.”
(Prediker 3:1)

Studeren met hick-ups

Ons tweede jaar op All Nations mochten we starten met verhuizen naar ons nieuwe huis. Het was een beetje een valse start omdat ze er nog in aan het werken waren. Maar wat zijn we blij dat de kinderen nu hun eigen slaapkamer hebben en ze lekker in de tuin kunnen spelen. Toen de lessen gestart waren, kregen bijna alle leden in het gezin van de gastouder om de beurt Covid dus het was hier thuis een gezellige drukke bende. Nadien kwam de buikgriep nog een weekje langs bij ons. Zoals u weet, komt die nooit gelegen. šŸ™‚ Gelukkig zijn we allemaal goed hersteld en konden we onze eerste deadlines afronden.

Heel serieuze dingen

Onze hoofdbezigheid is natuurlijk studeren. Vandaar dat we u terug een overzicht willen geven van de door ons gevolgde vakken sedert september:

Jesse

Johannesische literatuur

Deze module is een gedetailleerde studie van het evangelie van Johannes, 1, 2, 3 Johannes en Openbaringen. Naast de exegese, wordt er gekeken naar de context en theologische, historische en literaire thema’s. Daarbij worden mogelijk praktische missiologische implicaties besproken. 

Gemeentestichting en discipelschapstraining

De focus ligt op het stichten en ontwikkelen van kerken en discipelen trainen in verschillende culturele en religieuze contexten. Het omvat verschillende strategieĆ«n en werkwijzen voor deze verschillende achtergronden als het kritische evalueren ervan voor eigen toekomstig werkland.

Katrien

Missie Reflectie en Integratie

In dit vak ligt de focus op het verder ontwikkelen van reflectieve en onderzoek vaardigheden

Theologische Zendingsfundamenten

De algemene doel van deze module is om kennis van de theologische vraagstukken achter de ontwikkeling van het hedendaagse missionaire denken en praxis te verdiepen .

Antropologische Zendingsfundamenten

Deze module geeft een theoretische basis vanuit sociale en culturele antropologie. Daarbij ontwikkelen we beter inzicht in andere culturen en helpt het ons om gevoeliger te worden voor de verschillende nuances binnen andere, vaak complexe, culturele situaties.

Welkom in de kerk

Ondertussen hebben we lekker op school Kerst gevierd, alsook met onze groeigroep. Het is echt een fijne groep dit jaar waar we lekker onszelf kunnen zijn en ook ons huis voor kunnen openstellen. Helemaal ons! Ook gingen we dit jaar weer biddend op zoek naar een fijne kerk om dit schooljaar naartoe te gaan. Zo kwamen we terecht in Potters Bar Baptist Church. We werden warm ontvangen, het onderwijs is goed en de kinderen voelen er zich ontzettend thuis. Ondertussen is Jesse gevraagd of hij af en toe wil helpen met onderwijs en preken; Katrien heeft toestemming gekregen van de kerkenraad om er haar Praktisch Onderzoek te mogen gaan doen. Bidt u mee dat we hen tot zegen mogen zijn hiermee?

Double Trouble

Hannah groeit en bloeit. Haar Engels is fantastisch en haar uitspraak soms hilarisch. We merken dat het echt haar eerste taal geworden is. Ook zien we dat ze zich echt ontwikkelt als grote zus voor Judah, die alle hulp graag aanvaardt. Onze jongeman mocht in november 2 jaar worden. Hij genoot van alle aandacht en geschenken, maar vooral van de taart.

Kerst(vakantie)

Ook dit jaar proberen we met Kerst naar huis te komen. Het plan is op 17 december aan te komen en terug te zijn op 3 januari. Ons programma zit boordevol: van bijpraten met vrienden en familie in BelgiĆ« en Nederland als afspraken met kerken en voorgangers, ook in beide landen. We hopen nog steeds dat alles gewoon kan doorgaan. Bidt u met ons mee? Indien u ons graag persoonlijk spreekt tijdens ons Paasverlof, is het handig dat nu reeds aan te geven. We zullen dan van 25 maart tot 10 april in de buurt zijn.

We maken graag tijd voor u!

Het Thuis Front Team zoekt dringend een verbindend, inspirerend en ondernemend persoon die in de functie van fondsenwerver wil bijdragen aan Gods missie.

Taken:
– Vertegenwoordigen van het team en coƶrdinatie van de PR en fondsenwervingswerkzaamheden binnen het team. 
– Zoeken naar nieuwe donateurs, sponsoren en fondsen.
– Zoeken naar mogelijkheden om te delen over het werk en voorzien van de juiste informatie voor publicatie.

Info/contact: Jesse en Katrien of bij het TFT: info@tftroobol.nl

Dank- en Gebedspunten

We prijzen de Heer

  • Voor een mooie en leerrijke eerste schooltermijn.
  • Voor een goede gezondheid van ons gezin.
  • Voor de steun van gebedspartners, sponsors en alle praktische helpers het afgelopen jaar.

Wilt u bidden?

  • Voor een goede vakantieperiode en start van de tweede lestermijn.
  • Voor een nieuwe fondsenwerver voor ons TFT.
  • Voor genoeg fondsen om na onze studies uitgezonden te kunnen worden naar Thailand.

We zijn zo ontzettend dankbaar dat u ons met gebed of met financiĆ«le middelen ondersteunt! Hartelijk dank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *